پخش زنده
امروز: -
استاد نجوم دانشگاه تبریز: تبریز طلاییترین نقطه عرض جغرافیایی برای رصد طولانیترین ماه گرفتگی قرن ۲۱ است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی عجبشیریزاده گفت: این ماه گرفتگی بزرگ روز جمعه؛ ۵ مرداد، از ساعت ۲۱ و ۴۴ دقیقه آغاز شده و سحرگاه شنبه؛ ۶ مرداد به پایان میرسد.
به گفته او، ماهگرفتگی در تبریز از ساعت ۲۴ و ۱۵ ثانیه آغاز شده و در ساعت ۲۴ و ۵۱ دقیقه و ۴۴ ثانیه به بیشترین میزان گرفتگی در این شهر خواهد رسید.
او افزود: کل ماهگرفتگی در تبریز یک ساعت و ۴۳ دقیقه و ۱۱ ثانیه طول خواهد کشید و با توجه به ساعات اشاره شده، ماهگرفتگی در تبریز، ششم مرداد اتفاق خواهد افتاد.
استاد نجوم دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز یادآور شد: در طولانیترین خسوف قرن ۲۱، ماه از مرکز سایه زمین خواهد گذشت و در کل دنیا یعنی آسیا، اروپا، آفریقا، استرالیا و بخشهای جنوبی آمریکا قابل مشاهده خواهد بود.
عجب شیریزاده همچنین از برگزاری کارگاه ۲ روزه در حاشیه این رخداد علمی در تبریز خبر داد و گفت: در این کارگاه امکان شرکت برای تیمهای حرفهای و افراد آماتور وجود دارد، به همین منظور متقاضیان میتوانند با مراجعه به سایت دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز، برای شرکت در کارگاههای نجوم اقدام کنند.
ماه گرفتگی ۵ مرداد ۱۳۹۷ (۲۷ جولای ۲۰۱۸) یکی از خاصترین رویدادهای نجومی سالهای اخیر است و همزمان با این ماهگرفتگی میتوان مریخ را از نزدیکترین فاصله دید.